POUR LA VIE居山涧

CURRENT

Pour La Vie
 
Pour La Vie is a destination project where people can enjoy a real-life:a life embedded in Nature, a life feels settled and comfortable, and a life that touched the deep of the soul.

Quite away from the city of Guangzhou in China, the site is defined by surrounding hills and water creeks. 
The theme of Pour La Vie is to design a spatial gradation from urban to natural to create a comfortable separation from the urban experience.  This design will create a much quieter setting for the residential zone, meanwhile, the grand entry space brings very urban and luxury experiences.

Pour La Vie is designed considering human experiences, this design was structured and determined by a human-oriented design approach.
居山涧
 
居山涧,位于远离广州闹市的僻静之地,周边山林环绕,溪水潺潺。

在这里人们可以体验一种真实的生活——投入自然的怀抱,享受安宁与舒适的生活,体验生命喜悦的生活。这个项目的法语名Pour La Vie,表达的正是对生活与生命的致敬。

人居于山涧。
本设计将人与自然巧妙结合,最大化地将现有的场地条件,打造成以人为本的绝妙空间。
项目在设计上,巧妙运用山、林、水与建筑空间,结合空间流线,营造从都市感觉到自然风格的渐变过渡的空间体验,让疲惫归来的身心,得到层层递进的释放与升华。
此外,在保证居住区内部世外桃源般宁谧的同时,入口处的尊贵与高雅的空间设计,满足宾至如归的体验需求。

与山共鸣,与水共生 ,隐于苍翠 ,沐于自然 ,归于质朴。
触动灵魂深处的栖居,触摸生命的别样可能。
Click on image to enlarge.
BACK TO LIST
TDSTUDIO