SHANGHAI CENTRAL PLAZA SHOWROOM上海中区广场

DESIGN LIFESTYLE

status: in progress
location: Shanghai, China
surface: 1000sqm
client: Shanghai Vanke China


Built in 1980s, this project was one of the earliest development of the Shanghai central area. Facing to "Shanghai Grand Theatre", adjacent to "Shanghai People's Square", the Shanghai Central Plaza is always remembered among shanghaies.

The challenge of this project is to renovate space to accommodate new work style offices, which require more open, more interactive and more life-style oriented work space. Learns from our inventions from Beijing showcase, we challenged to eliminate circulations from the office space again, in order to make space interconnected. In this case, we also eliminated a half of the elevator hall and converted it into a common space. This was made possible by reorganizing the elevator bank system.
Consequently, this space appealed much to the office workers and the visitors, because it brings a surprising experience when you arrive on this floor. There is a common space built in the elevator hall. This space, we call it "Café", also "lounge", which functions multi-purposely, such as meeting space, presentation table, and an actual café, brought a lot of new feeling of working in a new work style office.






此项目建于上世纪80年代,是上海中心区最早开发的项目之一。面对"上海大剧院",紧邻"上海人民广场",上海中区广场是每位上海人心中永远的地标。

这个项目的挑战是以空间改造适应新的办公室工作风格,这需要更开放,更高互动性和更有生活品味的工作空间。从我们北京万科中心首层改造的创新概念中学习,我们试图再次删减办公的交通空间,以增加互联性。在这种前提下,我们利用了一半的电梯厅空间,并将其转换为公共空间。这是透过重新组织电梯厅系统实现的。

因此,这个空间大大的吸引了办公人群和访客,给到达这个楼层的人带来眼睛一亮的体验。在原有电梯厅空间隔出了一个公共空间。这个空间,我们称之为"咖啡厅"和"休息室"的多功能空间,比如会议室,演示桌和实际的咖啡吧台,给这个新的办公楼层带来更多新的办公形式。
Click on image to enlarge.
TDSTUDIO