BEIJING SHOWCASE北京 SHOWCASE

DESIGN LIFESTYLE

status: completed in 2017
location: Beijing, China
surface: 500sqm
client: Beijing Vanke China
photography: Masao Nishikawa


Beijing Showcase is an experimental project not only as a design challenge, but as a real state strategy. The agenda of this project is " how to increase the office density and efficiencies, by making space being more attractive and interactive". The agenda was very contradictory.

Two major inventions were made, in order to resolve such contradictory agenda. However, the results were astonishing and attractive.

One is to design an office, which has no corridor nor circulation space. Eliminating corridor which traditional office always required, enabled us to utilize this space for the actual work space. Consequently, this design solution made the office very organic. Now the organically connected work space enhanced people's interaction, made this office very communicable. The results were very interactive, and spacious office space.

Second is to invent a work station which is more suitable and functional for the computer aided office works. We no longer do actual paper works, but instead we do need more privacy, comfort and flexibilities. Thus TDSTUDIO designed a workstation, whose size is much smaller than traditional ones, but more functional, spacious, and flexible. Now Beijing Showcase exhibits the next generation office renovation strategies.







北京万科中心首层改造不仅是一个设计挑战,而且是一个地产策略。这个项目的要求是"如何从加强空间的吸引力和互动性来提升办公室的密度和效率"。这份指示非常矛盾。

我们为解决以上矛盾的难题作出了两项重点革新,结果令人惊讶而具吸引力。

首先是设计一个没有走廊和流动空间的办公室。消除传统办公室的走廊设定,使我们能有效地重组成一个更实用的工作空间。这一解决方案使办公室设计变得有活力 ,生动地联系了工作空间,增强了人们的互动并有利沟通,从而构成了宽敞和高互动性的办公空间。

第二是创造一个功能上更适合电脑应用的办公室工作站。我们不再依赖纸上工作,而是需要更多的隐私,舒适和灵活性。因此我們设计了一个工作站,其尺寸比传统工作站小得多,而且功能更强,更宽敞,更灵活。如今,北京万科中心首层改造展示了新一代办公室改造的策略。
Click on image to enlarge.
TDSTUDIO